CLUB 44 – Tanssi & kehopositiivisuus

Mitä on kehopositiivisuus? Sofia Sarkava ja Elina Vartiainen

”Jokaisen vartalo on kaunis omalla tavallaan. Jokainen näyttää kauniilta, kun nauttii kehostaan. Omasta kehosta voi nauttia esimerkiksi tanssimalla vatsatanssia, koska siinä ei ole kehollisia rajoituksia.” -Elina sanoo.

Elina ”Ell3n” Vartiainen

Kuopiolaiset nuoret aikuiset Sofia ja Elina ovat mukana järjestämässä tanssi-iltaa kehopositiivisuusteemalla 15.11.2019 yhteistyössä Kortteliklubi-toiminnan ja Kulttuuriareena 44:n kanssa. Sofia opettaa ja esittää burleskia, ja Elina puolestaan itämaista tanssia. Heitä yhdistää syntymävuoden -96 lisäksi tietynlainen avoin hyväksyminen ja halu kehittää yleistä kulttuuria hyväksyvämmäksi.

Elina toivoisi, että ihmiset pysähtyisivät havainnoimaan, pohtimaan ja ymmärtämään itseä ja muita, kaikessa erilaisuudessaan ja samanlaisuudessaan. Sofia taas pyrkii elämässään siihen, että ihmiset saisivat turvallisessa, hyväksyvässä ilmapiirissä keskustella nautinnosta ja ilmaista sitä.

Sofialla on burleski-, musiikkiteatteri- ja vatsatanssitaustaa. Hän on Keski-Suomesta Kuopioon muuttanut 6 sisaruksen ylpeä isosisko. Nykyään Sofia aloittelee burleskiesiintyjän soolouraa taiteilijanimellä Lady Clitter. Parin viime vuoden ajan hän on toiminut myös seksi- ja seksuaalisuusoikeusaktivistina. Aktivismin teemat nousevat esille myös hänen burleskiesityksissään.

Sofia ”Lady Clitter” Sarkava

Elinalla on pitkä vatsatanssin eli itämaisen tanssin tausta, joka lienee alkoi hänen ollessa äitinsä vatsassa. Synnyinsijoillaan Kuopiossa parin viime vuoden ajan Elina on opettanut itämaisen tanssin eri tasoja. Hänen mielestään kissat ovat söpöjä. Elina, taiteilijanimeltään Ell3n, pitää esiintymisestä paljon, vaikka on melko hiljainen luonteeltaan. Tanssiminen on hänelle intohimo eikä vain työ. Nykyään Elina on myös yhtenä vetäjänä Kortteliklubissa.

”Tanssiminen on musiikin tuntemista, ja koska jokainen meistä tuntee musiikin eri tavalla, jokainen osaa tanssia.” -Sofia kannustaa

Tulevaisuuden haaveena Sofialla on järjestää improburleski-ilta, jossa olisi live-bändi. (Vink vink kaikki bändit, ottakaa yhteyttä Sofiaan!) Hänen haaveena on myös päästä esiintymään burleskitaiteilijana ympäri Suomea ja miksipä ei ulkomaillekin. Lisäksi Sofia aikoo perustaa jossakin vaiheessa oman seksipositiivisuusjärjestön.

Elinan tulevaisuuden haaveet ovat tanssituntien pitäminen yritysten työhyvinvointipäivissä ja uudet esiintymiset ja projektit, kuten tanssi-/musiikkivideot. Lisäksi Elina haaveilee omasta musiikista, jossa yhdistyy arabialainen musiikki ja suomalaiset sanat.

Sofia ja Elina haluavat muuttaa yleistä kulttuuria hyväksyvämpään, avoimempaan suuntaan. Hyväksyntä kattaa toisen ihmisten lisäksi jokaisen ihmisen itsensä. On hyvin tärkeää olla sujut oman kehon ja mielen kanssa. Se vaikuttaa omaan terveyteen myönteisesti, ja myös siihen, miten kohtelee toisia. Kehopositiivisuus on kykyä hyväksyä oma keho täysin.

Haluatko toteuttaa itseäsi ja tuoda ideoitasi esille? Tai haluatko pohtia toimintaa ja tapahtumia yhdessä muiden nuorten aikuisten kanssa? Tule mukaan Kortteliklubin toimintaan!

”Kehopositiivisuuteen ei liity vain paino, vaan liikkumiskyky, arvet, karvat, tatuoinnit ja lävistykset. Tärkeää on myös se, että pystyy hyväksymään muiden kehot ja muutokset omassa kehossa.” Sofia muistuttaa.

Elina ja Sofia toivottavat kaikki nuoret aikuiset mukaan ilmaiseen, kehopositiiviseen tanssi-iltaan! Paikalle saa tulla niin hengailemaan ja katsomaan esityksiä kuin tanssimaan ja osallistumaan opetustuokioihin.

Teflonit klubilla

Teflon Brothers pääsivät myös nauttimaan uudesta nuorten olohuoneesta. Pe 3.11. tyypit pyörähti kompassin tiloissa; juotiin kahvit ja heitettiin läppää TB:n kaa.

Tyypit olivat kyllä uskomattoman ihmisläheisii. Kuulee aina julkkiksista kun heillä on menny vähä päähän se fame mutta nää kaverit… Aitoja, rentoja ihmisiä. Oli tosi kiva rupetellla siinä kaikenlaista. Jos yhden asian edes opin heiltä, se on että 10 vuoden päästä mäkin voin olla tunnettu artisti, ja suoritetut tutkinnot ja muut opinnot eivät rajoita mua tekemään vain niitä opittuja hommia. Intohimo ratkasee.

Monet on nyt kysyny miten ihmeessä te saitte Teflonit käymään? Vastaus on… Me laitettiin niille sähköpostia. Mitenkä muuten ihmiseen saa kontaktin? Ei mul ainakaan niitten puhelinnumeroo ollu.

Tulkaa tekin ihmeessä pyörähtää tässä ens kerralla. Ke 13.11. ja sitten Pe 15.11. Nähää!